fredag, oktober 05, 2007

Fjols til fjells :o)


Dette er en skikkelig nød-post, mest for å bevise at jeg fortsatt lever. Hvem jeg vil bevise det for vet jeg ikke; det er slett ikke sikkert noen lenger tar seg bryet med å sjekke ;o) Det kan fort gå flere uker mellom hver gang jeg har noe håndarbeide mellom hendene, og når det en sjelden gang skjer er det oftest en sekskant eller to som blir produsert. Dermed blir innleggene mildt sagt både ensformige og få. Men her om dagen (nøyaktig ei uke siden, det sier noe om mangel på tempo og framdrift på fiberfronten!) bare MÅTTE jeg starte et par nye prosjekter. Jeg fikk det nemlig for meg at helgas hyttetur ville by på masse strikketid. Værmeldinga talte riktig nok for at det ble mest utetid, men vi hadde ikke en gang fått på oss turklær på lørdagen før det begynte å yre. Mer strikketid, tenkte jeg - men slik ble det ikke. En kan jo lure - hvordan er det da mulig å (endelig!) ha ei frihelg med innevær og kun strikke 7 cm på et 17 cm bredt skjerf??? (Som man forøvrig etter ytterligere 4 cm´s strikking i løpet av de påfølgende 5 dagene bestemmer seg for å rekke opp...). Jo, SLIK er det mulig: Ankomst fredag ca kl 20.30. Utpakking, oppfyring i ovn, forberedelse av kveldsmat og inntak av denne (når rekene omsider var tinte nok til å spise) og påfølgende kaffe. Det smakte fortreffelig alt sammen! Opprydning og kveldsstell for store og små. Kontinuerlig fyring hele kvelden. Små i seng, ganske raskt fulgt av store. ZZZZZZZZzzzzzzz... Lørdag sov alle lenge; dagen startet ikke før nærmere halv tolv. "Morgen"stell, forberedelser til, inntak av og opprydning etter brunsj. Oppvask. Frisk tur i flotte høstfarger med yr i lufta, noe som frambragte eplekjekke oppsyn på oss alle! Tur på samvirkelaget. Forberedelser til, inntak av og bare delvis opprydning etter kaffe og kaker. Forsøk på å lese helgeaviser. Her kapitulerte min helt vannbæreren og tok seg en liten blund før han gjenoppsto som kjøkkensjef, og satte oss i sving med forberedelser til middag/kvelds. Deretter: inntak av denne (nam nok en gang!) og opprydning. Gode hjelpere tok oppvasken, slik at jeg skulle få strikket litt - derav 4 cm i 17 cm bredde på den tiden oppvasken etter 5 personer tar. Generell lørdagskos med glippende øyne (= ikke mer strikking) og inntak av gode saker, kortspill og andre spill. Fyring på peis. Skikkelig hyttekos! Kveldsstell og legging, tror alle sov før midnatt. ZZZZZZZZZzzzzz...

Dette skjerfet kommer aldri til å fullføres... garnet "Fabel" på pinner 2,5 mm i bølgemønster gjør ikke strikkingen til en fryd! Det blir nok et par sokker i stedet, tenker jeg. Kanskje de småartige fargene gjør mer ut av seg da. Søndagens start var som en reprise av lørdagen, noe som tilsier at opprydning og pakking begynte så snart brunsjen var inntatt. Måking av aske fra to ildsteder krever sin kvinnes rygg og all hennes tålmodighet (bøyd rygg for å komme til, langsomt tempo for at asken ikke skulle fyke utover). Leting etter og sortering av klær til to prinsesser hvorav kun den ene hører husstanden til (dermed var det et poeng å bruke tid på sortering) samt alt mitt eget som jeg effektivt hadde spredd i hytta i løpet av de siste 40 timene). Pakking av maten som ble til overs. Bæring av vann til de som skal bruke hytta til helga. Skriving i hytteboka. Vasking av gulv etc. Avreise fra hytta kl 13.30.


Lite bråk og enda mindre ull, er min konklusjon ;o) Hver gang ordene "kaffe", "oppvask", "morgenstell", "kveldsstell" og "vasking" er nevnt innebærer dette tidsbruk i form av bæring av vann, oppvarming av vann osv. Og "fyring" innebærer ganske mange turer over golvet for å passe varmen. Alt i alt brukte vi veldig laaaaang tid på alle basisgjøremål, som å sove, spise, drikke og holde et visst hygienisk nivå. Så at det ble kun en snau time med strikking i løpet av de totalt 41 timene vi var på hytta denne helga har sine naturlige forklaringer. Det viktigste: vi koste oss veldig alle sammen, inkludert den lille firbente som var på sitt livs hittil lengste biltur.


Vi er strålende fornøyd med at vi fikk oppleve høstfargene i fjellet. Norge nasjonen har mye vakkert å by på! PS Hvis noen leser dette, og er ekstremt observante, vil de kanskje lure på hva som skjedde med det andre av "et par nye prosjekter" som jeg skrev om innledningsvis... Vel. Det utgikk av helgereportoaret helt av seg selv da jeg opdaget at utskriften av mønsteret jeg hadde tenkt å bruke var kuttet på sida. Altså et prosjekt mindre jeg ikke fikk gjort noe på. Enkelte "problemer" løser seg selv ;o)

2 kommentarer:

linda sa...

Artig med "livstegn" fra denne fronten igjen - ønker deg ei god helg (med litt mere strikking ;-))

sol sa...

Strikking på hytta blir gjerne en aktivitet etter innfallsmetoden, pleier å ha med mer garn på helgetur enn jeg kan bruke på en uke.

Det så utrolig deilig ut med fjelltur, blir sittende og ønske meg til fjells selv.

God helg!