onsdag, juli 27, 2005

Grannysquares

For noen uker siden var det masevis av "bestemorsruter" å se i blogland - veldig inspirerende! Det vekker minner fra barndommen også; jeg tror ikke jeg har heklet slike ruter siden jeg var 5-6 år. Nå er jeg i gang igjen, med tynt alpakkagarn (også det fra garnlageret) i fem farger. Dette prosjektet vil antagelig ende opp som et skjerf. En ulempe med bestemorsrutene er alle endene man må feste - det legger en effektiv demper på skapergleden for slike late jenter som meg... Dermed har jeg konkludert med at man må kunne hekle inn endene. De blir liggende delvis synlig på baksiden, men blir mer eller mindre usynlig på framsiden. Jeg har i allefall bestemt meg for at resultatet er godt nok med tanke på all tid og irritasjon som er spart!

Some weeks ago I found Blogland flooded by Grannysquares - it was very inspiring and also awoke childhood memories. I think I was 5-6 years old the last time I crocheted Grannysquares, so working on this project puts me in a nostalgic mood...

A big drawback about these cute patches is all the ends that needs weaving in, especially if you work with many colours. Since I am such a lazy girl, I decided there has to be a better way. The conclusion: pull the ends along when you change colour and weave them in as you crochet. The ends will be partly visible on the back, but more or less invisible on the front - and that´s what counts, right?? Yet again I have picked yarn from my stash. Medium weight alpaca this time, probably ending up as a scarf.


2 kommentarer:

Bettina sa...

HEJ med dig!! Dejligt at se, at du tog springet! Og det ser ud til,at Blogger kunne bruges, det var godt!

Jeg er altså HELT vild med dit 80'er-garnssjal...det er simpelthen så smukt, og noget helt andet end vi har set i Blogland på det seneste. Har du nogle instruktioner? Er det dominostrik?

Pia sa...

Hei og gratulerer med spennende blog! Bestemor er i rute og jeg har nå 19 lapper. Så det er endel igjen til teppe. Men det gjør ingenting, for det er så artig :D Takk for at du lærte meg å hekle bæssmorruter!