søndag, februar 12, 2006

Oh Happy Day!!!

I går kveld tok jeg sjansen på å dampe bolen til bolerojakka - og den er stor nok!!! Hurra! Dampet den nok litt vel iherdig, men det ser likevel ut til at den kan brukes. Ellers har jeg begynt med litt prøvelapper: The right moment for steam ironing the cardigan arose last night - it IS big enough!!! Yay! I probably over did the steam ironing, but I think it will be OK. I also started some other little projects:

Dette er altså det berømmelige mønsteret jeg ville hatt på dette skjerfet. Jeg liker prøven veldig godt :o) 4 mm pinner gir en passe luftig struktur - men man kan selvsagt bruke tykkere eller tynnere pinner også. Til en viss grad blir det jo et spørsmål om tålmodighet... Finally; the pattern I thought I was knitting when I made this scarf. I like the swatch very, very much :o) The 4 mm needles make a nice gauge for this structure I think. The size of the needles is optional, of course - and it is also is of a matter of preference and patience...


Så er jeg også igang med Jaywalker! Det vil si; dette blir for en prøve å regne. Jeg er ikke fornøyd med økningene - her har jeg prøvd diverse metoder uten at det blir helt som ønsket. Nærmest vrangborden har jeg strikket økningene etter oppskrifta, så har jeg diverse andre varianter i håp om å få det til å se ut som en markert midtmaske (og ikke to ved siden av hverandre). Ja, ja... før eller senere finner jeg vel ut av det - og har tenkt å lage en liten prøvelapp for å teste ut. Slik at det ikke blir så mye å rekke opp... My Jaywalker is on the needles. Or rather a swatch for Jaywalker, as I am not very pleased with how the increases look. I want it to look like one single upright stitch, not two next to each other... Closest to the rib i knit exactely as the pattern said. From then on I tried various methods. When I achieved the desired single stitch I also got holes on each side. If I knit into back of stitch to prevent the holes I end up with two parallell stitches again... I guess I just have to cast on for a smaller swatch (smaller swatch = less frogging...)

2 kommentarer:

Hanna sa...

gosh, what a beautiful white yarn and pattern, and the blue one too. and great pictures! looks like you will create two new pices of beauty soon.

thanks for visiting and commenting so nicly in my blog!

Pia sa...

Så flott at det løser seg for strikkende piker :D Det er så godt å se at du har mange prosjekter på gang samtidig, kjenner meg igjen der... Holder på på med skjerf i stålull (grå Vivaldi) i mønsteret du la ut. Det blir superlekkert, men kommer nok til å klø helt forferdelig (argh).

Her har det virkelig skjedd ting i helga. Du er så produktiv! :) Og veldig inspirerende!