søndag, november 24, 2013

Soverom før

Velkommen inn til det aller helligste - jeg går hardt ut som interiørblogger og lar soverommet være det første som dokumenteres godt & grundig! Det er igrunn bare fordi det er dette rommet som ble først påbegynt, og dermed først blir ferdig. Rommet bærer preg av flere epoker og beboere, og har stort sett kun brukte, arvede og gjenbrukte elementer. Noen av disse må skiftes ut etter lang og tro tjeneste. Det blir så og si en 360 graders visning, dette her:
 
Her er det satt opp diverse veggplater på den opprinnelige ru-panelen opp gjennom årene. Som man ser, er det malt koreapanel bak senga. Senga er arvegods fra tidlig 80-tall, og konstruksjonen gjør den desverre ikke verdt å male eller pusse opp på annen måte. Kjolen på veggen er en afgahnsk folkedrakt kjøpt i Oslo på 90-tallet. Og i taket kan man skimte IKEA-klassikeren Maskros. It`s a keeper!
 
Arvet og lutet nattbord fra min famile, arvet og godt bevart teak-kommode fra mannens famile (den skal få flytte inn på et annet rom) - og et Odd Haakensveen-trykk med kjent og kjært motiv på veggen! De flotte stolpene og bjelkene gir helt spesiell karakter til dette rommet - og ellers kan vel stilen med litt godvilje kalles eklektisk ;o)
 
Her skimtes det nye kryss-post-vinduet med fin, bred list og etterlengtet blomsterbrett. Uten blomster men med fluesmekker denne dagen!

På gulvet er det laminat, som er lagt rundt garderobeskapene. Origamistjerna på veggen  er laget ev ei venninne. Den er brettet av strimler av gammelt sengetøy.

Garderobeløsningen består av enkleste sort skap satt inn på 60- eller 70-tallet, som deretter er piffet opp med gammelrosa strietapet og smale lister, antagelig på tidlig 80-tall. I åpningen mellom skapene har det nok stått et toalettbord, og når jeg flyttet inn sto det et sjarmerende skrivebord med tre ben (blogges senere) i nisjen. I rommet sto også en BBB-reol i gulnet furu, som jeg pusset opp når jeg flyttet inn. Det kan du lese mer om her. Dette var i 2007, og den gangen hadde jeg absolutt ingen planer om å bli interiørblogger, men det var da og ikke nå ;o)

Det fantastiske rosebildet er laget av Kari Lid Hansen. Nødoppbevaring av ulltøy i en trillende tekstilhylle fra IKEA. Den er muligens ute av sortimenett nå. IKEA kommer til å nevnes til det kjedsommelige framover - det er sikkert mye negativt å si om dette foretaket (etiske spørsmål etc.), men de er ganske så uslåelige på oppbevaringssystemer og god, rimelig design. Lintøyskapet (?) ble funnet på et kott når vi skulle bygge det om til barnerom i 2007. Kottene i dette huset er STORE, altså, så barnet har ikke lidd noen nød ;o) Skapet malte jeg i samme slengen som jeg holdt på med BBB-reolen. Oppå skapet står en samling esker fra Søstrene Grene.

I hjørnet står en grønn og grå Jøtul parafinkamin som ikke har vært i bruk på maaange år. Oppå den har jeg plassert en samling fargerikt glass - så har liksom kaminen vært til nytte likevel.


...og så var vi rundt. Den observante og spa-glade leser vet nå at vi har vært på Son spa, for der får man nemlig med seg maritime bomullsbadekåper hjem!

Ingen kommentarer: