tirsdag, august 16, 2005

Hull er heller ikke tull :o)

Deilige farger! Deilig garn! Morsomt å strikke! Skjerfet er fullført! Mønsteret er sammensatt av to gratismønstre fra Drops Design; http://www.garnstudio.no/drops_90/90-04-d.htm som er rutemønsteret jeg brukte på midtstykket, og http://www.garnstudio.no/sdrops_11/11-15no.htm , et bladmønster jeg brukte på endene. I tillegg fant jeg en gratisoppskrift på et "trekk igjennom skjerf" så jeg fikk laget splittene til å trekke enden igjennom.

Wonderful colours! Wonderful yarn! A fun knit! The Lacy Scarf is completed! The pattern is a combination of two free patterns at Drops Design (http://www.garnstudio.no/drops_90/90-04-d.htm and http://www.garnstudio.no/sdrops_11/11-15no.htm ) and another free pattern (can´t remember where I found it) for the slits.

Her kan man se hvordan annenhver maske er satt på hver sin pinne. De to delene strikkes hver for seg (str. 1r og 1vr, 17 p), og strikkes så sammen på en pinne igjen.

To make a slit every other stitch is put on a different needle. Each half of the slit is knit up separately (k1, p1 for 17 rows in this case) and then knit back together on the same needle.

Dette er den rosa enden av skjerfet... med bladmønster. Avslutningen er en strikket museørekant over 4 masker.

This is the pink end of the scarf - with the leaf pattern. Small knitted picots are added to soften the edges.

...og her er den cerise enden...

...and this is the cerise end...

Siden skjerfet ikke er så stort, kunne det dampes i stedet for å blokkes. Jeg holdt dampjernet noen mm over arbeidet for å ikke ødelegge spensten i garnet.

Instead of blocking I pressed/steamed the scarf by holding the iron a few mm above the fabric. This is a quick method to make a small piece look good :o)


4 kommentarer:

Strikkelise sa...

Det var et usedvanlig lekkert skjerf!

Den gode feen sa...

Finaste skjerf eg nokon gong har sett!!! Er verkeleg imponert over alt du lagar!

Pia sa...

Veldig artig å se 'trekk igjennom skjerf' for voksne. Jeg har tidligere bare lagd hull i skjerfet til samme formål, men dette holder fasongen mye bedre. For øyeblikket holder jeg på med noe så lite avansert som skjerf til bamsen til Anton...

Pia sa...

Meg igjen! Glemte å si at på det siste bildet ser skjerfet ut som en kjempekaramell. Som om skjerfet ikke var søtt nok av seg selv :)