onsdag, august 17, 2005

Red socks

Joda, sokkene er underveis. Det er første gang jeg strikker sokker i voksen størrelse i noe annet enn tykt raggsokkgarn. Babyull (fra Rauma) er tynt og mykt og blir forhåpentlig behagelig å ha rett mot huden. Pinnene er str. 3,5 - litt tykke til så tynt garn, men det funker denne gangen også. Hullmønsteret kommer tydelig fram, relativt jevnt også. Jeg har valgt str. 38/40 fra oppskrifta jeg refererte til i går, så får jeg se hvem sokkene vil passe til. Den eneste endringen jeg har gjort på oppskriften så langt er å lage en vrangbord med hullmønster i stedet for heklekant. Stoler ikke på at sokkene holder seg oppe uten noen form for elastikk, og synes igrunn denne vrangborden som jeg komponerte på måfå ble ganske fin. Jeg har en følelse av at jeg ikke kommer til å bli helt fornøyd med hælen, og i allefall ikke tåa, men jeg skal gi oppskrifta en sjanse. Så kan det tenkes at jeg bytter ut hælen og tåa med en annen metode på neste par. Virtuella hadde virkelig knekket hælkoden for noen dager siden - og henviste til The Blue Blog som har en gratis steg-for-steg oppskrift på timeglasshæl. Virtuellas hæl ble veldig fin og strømlinja, så dette må prøves - takk for oppskriften, Alison, og takk for tipset, Virtuella :o)


Red socks in progress! The needles are 3,5 mm and the yarn a very soft baby´s machine washable wool - and it makes a nice gauge for the lace, I think. So far the only change I made from the pattern,http://www.garnstudio.no/drops_90/90-04-d.htm, is that I added a laced rib instead of crodheting the edge as I don´t believe the socks will stay up without any form of elastic. I already have the feeling that I will use another method for the heel and toe in future socks - but for now I´ll give this pattern a try (my plan for the next pair is to try the free tutorial on The Blue Blog - thanks a lot to Alison for the tutorial and to Virtuella

who shared this tip!)


1 kommentar:

Pia sa...

Du har virkelig tatt av på hull. Itt'no tull! Stilig med sokker som er mer enn standard vrangbord :) Klarer du å gi bort noe av det fine du lager, eller ender du opp med alt selv? Hilsen Pia (som har altfor mange skjerf og pulsvarmere)